Què és ACT?

Psicologia Mitjavila > Sin categoría > Què és ACT?

Què és ACT?

“Serem curats del patiment només quan siguem capaços d’experimentar-lo plenament.” Marcel Proust

La teràpia d’acceptació i compromís (ACT) és una teràpia basada en la teoria dels marcs relacionals dins l’enfoc cognitiu-conductual de tercera generació que utilitza el mindfullness i les intervencions basades en l’acceptació que permetin al pacient la participació activa en la seva vida amb una gran flexibilitat psicològica, claredat de valors i acció efectiva.

En el marc d’ACT, el patiment psicològic tendeix a ser el resultat de les interaccions desadaptatives entre el llenguatge humà i els pensaments, els intents d’exercir el control, el vincle al jo conceptualitzat, la desconnecció del moment present i la reticència d’actuar en funció dels valors propis.

ACT se centra en fer-nos conscients de la nostra fusió amb els nostres pensaments, fent-nos experimentar el moment present i participar en els patrons d’acció eficaços per avançar cap als objectius basats en els valors. La idea és que la vida pot ser dolorosa, i els intents de reduir el dolor a través del control i l’evitació només donen lloc a un patiment més superficial, però a l’hora, més lluny dels nostres objectius a llarg termini. La tasca final dels principis bàsics d’ACT és la que la persona accepti tots els estats emocionals que el seu cos necessita sentir per tal d’integrar totes les vivències necessàries per arribar a construir una vida rica i amb sentit.

Posted By

Pixels

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *